Over Peter

Over Peter

Over Peters verleden is weinig bekend. Hij is voor het eerst gezien op 24 november 1983 in een ziekenhuis in Gouda en hij studeerde in 2008 (zoals gezegd, weinig bekend) af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie.

In 2012 wint hij samen met Wim Sonneveld de Wilko Sterkeprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival, met de voorstelling “Team Peter”. Volgens de jury een “briljant programma”, waarin continue wordt gespeeld met wat echt – en niet echt is en wat voor waarde dat heeft.
Samen met toetsenist Anne Punt maakt Peter in de jaren daarna twee avondvullende cabaretvoorstellingen. “Wat doe ik hier?” in 2013 en “Nergens veilig” in 2015.

Peter is sinds 2008 als maker verbonden aan muziektheatergezelschap [Circus Treurdier]. Ook is hij onderdeel van singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied.

In 2015 brengt hij zijn eerste album uit, getiteld “Er is iemand thuis”.

Dit jaar volgt zijn tweede album “Liefde, dood & zwaartekracht”. De release vond plaats op 10 oktober in Theater Bellevue in Amsterdam.

Naast zijn werk in het theater schrijft Peter voor o.a. Spijkers met Koppen, De Boterhamshow en Kanniewaarzijn. Als acteur was /is hij te zien in o.a. TreurTeeVee, Toon, Oh mijn hemel en Klokhuis.

Circus Treurdier

Sinds 2008 is Peter kernlid van muziektheatergezelschap Circus Treurdier, waarmee hij tot op heden voorstellingen, nachtmissen, cd’s, film en televisie maakt. In 2017 komt het gezelschap op de landelijke televisie met de serie “TreurTeeVee”, waarin Peter o.a. Uusbief speelt.

In 2017 wordt Circus Treurdier genomineerd voor Amsterdamprijs en in 2018 volgt een nominatie voor de Zilveren Krulstaart, de vakprijs voor scenarioschrijvers, voor de scenario’s van TreurTeeVee. Vanaf 2019 starten de opnames voor een nieuw seizoen.

Klik hier voor de website van Circus Treurdier.

Het Nieuwe Lied

Sinds 2011 is Peter als singer-songwriter verbonden aan singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied. Samen met o.a. Yentl en de Boer, Kiki Schippers, Jeroen Woe, Flip Noorman, Maarten Ebbers, Dafne Holtland en Tjeerd Gerritsen probeert hij regelmatig nieuwe nummers uit in Theater Bellevue en Walhalla.

Benieuwd waar en wanneer Het Nieuwe Lied speelt? Klik hier voor de website

Liefde, dood & zwaartekracht (2018)

Het Nieuwe Lied Nieuwjaarsconcert

Jesus Christ Karaokebar (2017)

Circus Treurdier Nachtmis

Nergens veilig (2015)

Wat doe ik hier (2013)

Team Peter (2011)